Ange ditt sökord

Annons:

Mår bra av p-piller, vad gör jag om jag slutar?

Hej,
Jag är 40 år och har ätit p-piller i ca 15 år nu. Eftersom jag egentligen för tillfället inte är i behov av preventivmedel så gjorde jag ett uppehåll under några månader. Men jag kan bara konstatera att jag mår bättre när jag använder p-piller – mindre mensvärk och mindre blödningar, vilket gör att jag mår bättre än när jag inte äter p-piller. Men jag funderar såklart på biverkningar med att använda p-piller i många år. Vad rekommenderar ni? Nell (kvinna 39år)

Ett förslag är att sätta in en Mirena en hormonspiral. Både mensvärken och blödningarna minskar eller försvinner helt. Det är ett långsiktigt alternativ med låg hormondos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 20 december, 2010 Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Sex & Samliv

Barn som onanerar

Vår 4-åriga dotter onanerar ofta hemma och ibland även på förskolan. Hon rider gärna på ett armstöd till en fåtölj och gnider sig samtidigt mot underlaget. När hon skall sova gnuggar hon handen mot sin snippa. Är detta beteende en anledning till oro?

Kan jag få vattkoppor igen?

Om mitt barnbarn har vattkoppor, kan jag bli sjuk då? Jag är 62 år och hade vattkoppor i min ungdom .

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: