Ange ditt sökord

Annons:

Mår bra av p-piller, vad gör jag om jag slutar?

Hej,
Jag är 40 år och har ätit p-piller i ca 15 år nu. Eftersom jag egentligen för tillfället inte är i behov av preventivmedel så gjorde jag ett uppehåll under några månader. Men jag kan bara konstatera att jag mår bättre när jag använder p-piller – mindre mensvärk och mindre blödningar, vilket gör att jag mår bättre än när jag inte äter p-piller. Men jag funderar såklart på biverkningar med att använda p-piller i många år. Vad rekommenderar ni? Nell (kvinna 39år)

Ett förslag är att sätta in en Mirena en hormonspiral. Både mensvärken och blödningarna minskar eller försvinner helt. Det är ett långsiktigt alternativ med låg hormondos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: