Ange ditt sökord

Annons:

Lindra ryggsmärta vid övervikt

ibland får jag otroligt ont i ryggen, jag är överviktig och smärtan jag får i ryggen är outhärdig, finns det något man kan göra för att lindra smärtan? E.P (kvinna 21år)

Helt enkelt att svara på det är det inte alltid. Förutom smärtlindrande och antiinflammatoriska mediciner är det viktigt att komma igång med rätt träning där man kan börja med är skogspromenader på ojämnt underlag tillsammans med stavar i händerna. Viktigt att stavarna går ordentligt högt i höjd nästan med axlarna. Alltid av värde att han kontakt med sjukgymnast. Kommer man igång med motionen brukar även vikten minska vilket också är viktigt i sammanhanget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: