Ange ditt sökord

Annons:

Lindra ryggsmärta vid övervikt

ibland får jag otroligt ont i ryggen, jag är överviktig och smärtan jag får i ryggen är outhärdig, finns det något man kan göra för att lindra smärtan? E.P (kvinna 21år)

Helt enkelt att svara på det är det inte alltid. Förutom smärtlindrande och antiinflammatoriska mediciner är det viktigt att komma igång med rätt träning där man kan börja med är skogspromenader på ojämnt underlag tillsammans med stavar i händerna. Viktigt att stavarna går ordentligt högt i höjd nästan med axlarna. Alltid av värde att han kontakt med sjukgymnast. Kommer man igång med motionen brukar även vikten minska vilket också är viktigt i sammanhanget.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!