Ange ditt sökord

Annons:

Linda (16) undrar om hon kan fortsätta med hästar trots att hon är allergisk:

Kan jag bli botad från astma/allergi om jag håller till i ett stall? Jag har hållit på med hästar i sex år och älskar dom men fick för ett år sen veta att jag är allergisk. Det har gått rätt så bra med hjälp av allergitabletter (Kestine).

Skrivet av Olle Zetterström...
Det brukar inte gå bra att utsätta sig för det man är allergisk för. Vanligen blir symtomen värre och man behöver mer medicin och man kan få svårare sjukdom och svåra attacker med astma. Det finns enstaka fall där kroppen verkar att vänja sig vid allergenet, men det är ingenting som kan rekommenderas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: