Ange ditt sökord

Annons:

Linda (16) undrar om hon kan fortsätta med hästar trots att hon är allergisk:

Kan jag bli botad från astma/allergi om jag håller till i ett stall? Jag har hållit på med hästar i sex år och älskar dom men fick för ett år sen veta att jag är allergisk. Det har gått rätt så bra med hjälp av allergitabletter (Kestine).

Skrivet av Olle Zetterström...
Det brukar inte gå bra att utsätta sig för det man är allergisk för. Vanligen blir symtomen värre och man behöver mer medicin och man kan få svårare sjukdom och svåra attacker med astma. Det finns enstaka fall där kroppen verkar att vänja sig vid allergenet, men det är ingenting som kan rekommenderas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: