Ange ditt sökord

Annons:

Lider jag – eller lider jag inte, av reumatism?

Hej. Jag har fått provsvar om att jag har reumatism. Så jag tog nya prover som skulle till reumatologen. När jag sen kom till reumatologen så sa han att proverna var bra och att jag inte led av reumatism. Jag förstår inte hur det kan bli så.
Tacksam för svar. Anna (37år)

Hej Anna.
Tyvärr kan man inte ställa en reumatisk diagnos enbart på provsvar. Man måste ha en mängd olika kriterier som tillsammans ger diagnosen. Jag kan tänka mig att när reumatologen sammanställde alla kriterier, så befanns det att du inte hade reumatism.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: