Ange ditt sökord

Annons:

Less på tillvaron och smärta i kroppen

Hej! Jag har väldigt länge varit allmänt trött, haft sjukt svårt att ta mig upp på morgonen, inte känt mig lycklig eller som mitt gamla jag på flera år. Jag är allmänt less på tillvaron, jobbar 7 dagar i veckan men sover hyfsade timmar. Jag äter normalt men känner mig helt tom själsligt och har tidigare haft ont i leder, fötter, händer, knän och nu har jag fått ont i axeln och knät. Speciellt efter att jag har legat still. Jag känner ofta oro och ångest utan att jag gjort något speciellt, dricker alkohol en hel del men det är inte ett dagligt begär. /Alexander, 23

Det är en sammansatt och varierad bild du beskriver där många symtom talar för att du varit deprimerad en längre tid. Vanligtvis påverkas sömn och aptit vid depression men det finns mindre typiska symtombilder så det går ändå inte att utesluta. En långvarig (kronisk), mindre uttalad depression kallas Dystymi och tolkas ofta som ett normaltillstånd (även om det är dåligt) av den drabbade individen och omgivningen. Detta och en rutinkontroll av din fysiska hälsa bör göras hos din husläkare. Du bör också diskutera ditt alkoholintag för att få perspektiv på om det kanske bidrar till ditt tillstånd.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 februari, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.