Ange ditt sökord

Annons:

Less (kvinna 49) får jobbiga följdverkningar efter varje förkylning:

Jag får ont i lungorna, feber, anfåddhet, trötthet osv. Resulterar alltid med ett besök hos doktorn och en pennicillinkur. Har gjort lungröntgen samt lungspirometri som inte var några konstigheter. Varför blir det jämt så här?

Skrivet av Olle Zetterström...
Den vanligaste orsaken, efersom Du också har feber, är små lunginflammationer och/eller luftvägsinfektion. Lunginflammation ser man dock ofta på röntgen. Om det bara är i luftvägen, som vid försämring av KOL, behöver det inte ses på röntgen, men då brukar man ha nedsatta värden på spirometrin. Hjälper penicillinbehandlingen talar det för att det ändå är en infektion. Förekomsten av feber talar emot att det skulle kunna röra sig om en astma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: