Ange ditt sökord

Annons:

Less (kvinna 49) får jobbiga följdverkningar efter varje förkylning:

Jag får ont i lungorna, feber, anfåddhet, trötthet osv. Resulterar alltid med ett besök hos doktorn och en pennicillinkur. Har gjort lungröntgen samt lungspirometri som inte var några konstigheter. Varför blir det jämt så här?

Skrivet av Olle Zetterström...
Den vanligaste orsaken, efersom Du också har feber, är små lunginflammationer och/eller luftvägsinfektion. Lunginflammation ser man dock ofta på röntgen. Om det bara är i luftvägen, som vid försämring av KOL, behöver det inte ses på röntgen, men då brukar man ha nedsatta värden på spirometrin. Hjälper penicillinbehandlingen talar det för att det ändå är en infektion. Förekomsten av feber talar emot att det skulle kunna röra sig om en astma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: