Ange ditt sökord

Annons:

Less (kvinna 49) får jobbiga följdverkningar efter varje förkylning:

Jag får ont i lungorna, feber, anfåddhet, trötthet osv. Resulterar alltid med ett besök hos doktorn och en pennicillinkur. Har gjort lungröntgen samt lungspirometri som inte var några konstigheter. Varför blir det jämt så här?

Skrivet av Olle Zetterström...
Den vanligaste orsaken, efersom Du också har feber, är små lunginflammationer och/eller luftvägsinfektion. Lunginflammation ser man dock ofta på röntgen. Om det bara är i luftvägen, som vid försämring av KOL, behöver det inte ses på röntgen, men då brukar man ha nedsatta värden på spirometrin. Hjälper penicillinbehandlingen talar det för att det ändå är en infektion. Förekomsten av feber talar emot att det skulle kunna röra sig om en astma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: