Ange ditt sökord

Annons:

Ledvärk

Hej. Jag är en tjej på 17 år. Den senaste tiden har jag fått sådan fruktansvärd värk i mina leder. I höstas var det mina knän, i somras var det fötterna. Nu är smärtan mest i handlederna och armväcken. Jag har blivit mer och mer orolig, för smärtan blir bara värre och värre. Speciellt i höger handled. Jag har på senaste tiden blivit väldigt darrhänt och min syn har blivit ännu sämre än förrut. Borde jag vara orolig? Eller ska jag som en smått hypokondrisk undersköterskastudent bara vänta och se? J, 17

Smärtor som flyttar runt i kroppen kan ha flera orsaker. Med de besvär du beskriver som verkar vara av olika slag, tycker jag att du skall gå till din husläkare för en utredning och bedömning. Tillsammans kan ni då komma fram till hur dina besvär bäst skall åtgärdas.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.