Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig smärta i ryggen

Jag har under 10 år haft ont i ryggen utan att bli tagen på allvar på vårdcentraler etc. Vanlig röntgen visa inget onormalt. Smärtan sitter i hela ryggen men tycks utgå från mellan skulderbladen samt svanken. Upplever smärtan som brännande längs ryggraden. Är i princip sängliggande då all ansträngning gör mej sämre. Vad kan det vara och vad ska jag göra. Håller på att ge upp hoppet om ett liv. Tillfälligt lindrar det en aning att "knaka" ryggen, men nu knakar det mest hela tiden. Hjälp!

Har Du haft ont i 10 år och är i princip sängliggande, som Du säger, så borde Du snarast remitteras till en Smärtrehabiliteringsklinik. Det låter ju som om Du verkligen har det tungt och jobbigt. Det är säkert många faktorer som spelar in och som utlöser och förstärker Din smärtupplevelse. Det är därför viktigt att flera yrkesgrupper i ett samlat team får göra en bedömning av Dig och Dina problem. Smärtläkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och sjuksköterska är några som kan ingå i ett sådant team. Be Din läkare på vårdcentralen om en remiss.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!