Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig smärta i ryggen

Jag har under 10 år haft ont i ryggen utan att bli tagen på allvar på vårdcentraler etc. Vanlig röntgen visa inget onormalt. Smärtan sitter i hela ryggen men tycks utgå från mellan skulderbladen samt svanken. Upplever smärtan som brännande längs ryggraden. Är i princip sängliggande då all ansträngning gör mej sämre. Vad kan det vara och vad ska jag göra. Håller på att ge upp hoppet om ett liv. Tillfälligt lindrar det en aning att "knaka" ryggen, men nu knakar det mest hela tiden. Hjälp!

Har Du haft ont i 10 år och är i princip sängliggande, som Du säger, så borde Du snarast remitteras till en Smärtrehabiliteringsklinik. Det låter ju som om Du verkligen har det tungt och jobbigt. Det är säkert många faktorer som spelar in och som utlöser och förstärker Din smärtupplevelse. Det är därför viktigt att flera yrkesgrupper i ett samlat team får göra en bedömning av Dig och Dina problem. Smärtläkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och sjuksköterska är några som kan ingå i ett sådant team. Be Din läkare på vårdcentralen om en remiss.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.