Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig smärta i ryggen

Jag har under 10 år haft ont i ryggen utan att bli tagen på allvar på vårdcentraler etc. Vanlig röntgen visa inget onormalt. Smärtan sitter i hela ryggen men tycks utgå från mellan skulderbladen samt svanken. Upplever smärtan som brännande längs ryggraden. Är i princip sängliggande då all ansträngning gör mej sämre. Vad kan det vara och vad ska jag göra. Håller på att ge upp hoppet om ett liv. Tillfälligt lindrar det en aning att "knaka" ryggen, men nu knakar det mest hela tiden. Hjälp!

Har Du haft ont i 10 år och är i princip sängliggande, som Du säger, så borde Du snarast remitteras till en Smärtrehabiliteringsklinik. Det låter ju som om Du verkligen har det tungt och jobbigt. Det är säkert många faktorer som spelar in och som utlöser och förstärker Din smärtupplevelse. Det är därför viktigt att flera yrkesgrupper i ett samlat team får göra en bedömning av Dig och Dina problem. Smärtläkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och sjuksköterska är några som kan ingå i ett sådant team. Be Din läkare på vårdcentralen om en remiss.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: