Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig förkylning

Jag har varit förkyld sedan barnen började dagis och skola i slutet på augusti. Det höll i sig i ca 2 månader första rundan med ont i halsen, lite feber, hosta och förkylning om vartannat. Sökte läkare men fick till svar att det var virus men fick spray till bihålorna. Jag var efter dessa två månader helt symtomfri i ca 3 veckor sedan har allt börjat om igen och har nu hållit i sig i ca 2 veckor. Hade för många år sedan det som kallas för förkylnings-twar. Kan det vara något liknande igen? Mikael, 34

Att det med största sannolikhet handlar om virus är tämligen klart. Svårt att säga om det är Twar utan att man gjort en undersökning med odling från näsan samt blodprover. Vi vet ju att man efter en långvarig infektion tycks ha benägenhet att lättare bli mottaglig för infektioner närmaste månaderna efteråt. Får man de här besvären och man har uteslutit bakteriell infektion, skall man försöka att ta det lugnt och dricka rikligt med vatten.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Infektioner & Vacciner

Tips för att undvika bli smittad på förskola

Hej, jag undrar om ni har några tips till mig. Jag har blivit sjuk väldigt ofta sen jag började jobba på en förskola, nästan varannan vecka.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.