Ange ditt sökord

Annons:

Lägre blodtryck i varmare klimat?

Hej! Jag hörde häromdagen att blodtrycket sjunker i ett varm klimat (33 plus eller mer). Nu undrar jag förstås om det kan stämma? Jag åker själv till Thailand tre veckor i början av februari och lider av högt blodtryck. Har två mediciner som jag tar: Atacand 16 mg och Felodipin Mylan 5 mg. Nu hinner jag inte få svaret från er innan, men det vore intressant att höra om det skulle stämma, vilket jag har lite svårt att tro. Vänliga hälsningar, Annikki, 67

Det är alldeles riktigt att blodtrycket vill sjunka när det blir lite varmare. Märker man att man blir yr i huvudet så fort man reser sig, eller efter att man böjt sig framåt, kan det mycket väl handla om att man får ett litet blodtrycksfall. Man får i så fall minska något på medicineringen med att halvera dosen på i det här fallet Felodipin. Har man inga obehag i värmen fortsätter man med samma dosering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: