Ange ditt sökord

Annons:

Kv (38) har problem med värk i armarna vid belastning eller tunga lyft:

Armarna värker och värst är det i fästen som axlar, armbåge och ut i handen på ovansidan handen. Ibland svullnar armen upp på insidan vid handleden ner till armbågen och jag måste vara helt stilla i 3-4 dagar; sedan minskar värken. Andra dagen ökar värken, trots att jag är stilla. Sedan är jag öm och känslig i ett par dagar. Efter graviditet för sju år sedan har höger höft krånglat med värk vid för mycket stillastittande eller för mycket stående eller om jag har gått för mycket.

Det blir bättre vid vila. Måste ta pauser i allt pga värk i armar, höft och ländrygg. Sover cs 5 tim/natt och måste upp och röra mig. Varje gång jag stiger upp tar det en stund innan kroppen lyder; det är stelt och gör ont. Jag måste ta en promenad varje dag, annars blir det sämre. Men jag måste hela tiden tänka på vad jag gör eller ska göra. Annars får jag ont. Vad är det för fel på mig? Och vad kan jag göra?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det låter som en inflammatorisk reaktion i vävnaden som mycket väl kan ha haft ett samband med din graviditet. Du beskriver ju även hur endast lite belastning ger dig smärta, ömhet och svullnad. Detta behöver inte betyda att det rör sig om en HÖGINFLAMMATORISK sjukdom som t.ex Reumatoid artrit - utan snarare verkar detta vara en låginflammatorisk reaktion. Den kommer att läka ut över tiden, men du kommer att vara tvungen att dramatiskt minska dina fysiska belastningar i hemmet och i ditt arbete för att inte få fortsatta besvär.

Du mår sannolikt bäst av en liten dos paracetamol (Alvedon/Panodil) när du har ont. Det du beskriver från höften är sannolikt en s.k trochanterit, dvs de infästen som muskulaturen har på lårbensknölen blir inflammerade och värker. Prova antiinflammatoriskt gel (typ Zon) så kan det ofta räcka som lokal behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 21 december, 2009

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!