Kv (38) har problem med värk i armarna vid belastning eller tunga lyft:

Kv (38) har problem med värk i armarna vid belastning eller tunga lyft:

Kv (38) har problem med värk i armarna vid belastning eller tunga lyft:

Armarna värker och värst är det i fästen som axlar, armbåge och ut i handen på ovansidan handen. Ibland svullnar armen upp på insidan vid handleden ner till armbågen och jag måste vara helt stilla i 3-4 dagar; sedan minskar värken. Andra dagen ökar värken, trots att jag är stilla. Sedan är jag öm och känslig i ett par dagar. Efter graviditet för sju år sedan har höger höft krånglat med värk vid för mycket stillastittande eller för mycket stående eller om jag har gått för mycket. Det blir bättre vid vila. Måste ta pauser i allt pga värk i armar, höft och ländrygg. Sover cs 5 tim/natt och måste upp och röra mig. Varje gång jag stiger upp tar det en stund innan kroppen lyder; det är stelt och gör ont. Jag måste ta en promenad varje dag, annars blir det sämre. Men jag måste hela tiden tänka på vad jag gör eller ska göra. Annars får jag ont. Vad är det för fel på mig? Och vad kan jag göra?
Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det låter som en inflammatorisk reaktion i vävnaden som mycket väl kan ha haft ett samband med din graviditet. Du beskriver ju även hur endast lite belastning ger dig smärta, ömhet och svullnad. Detta behöver inte betyda att det rör sig om en HÖGINFLAMMATORISK sjukdom som t.ex Reumatoid artrit - utan snarare verkar detta vara en låginflammatorisk reaktion. Den kommer att läka ut över tiden, men du kommer att vara tvungen att dramatiskt minska dina fysiska belastningar i hemmet och i ditt arbete för att inte få fortsatta besvär.

Du mår sannolikt bäst av en liten dos paracetamol (Alvedon/Panodil) när du har ont. Det du beskriver från höften är sannolikt en s.k trochanterit, dvs de infästen som muskulaturen har på lårbensknölen blir inflammerade och värker. Prova antiinflammatoriskt gel (typ Zon) så kan det ofta räcka som lokal behandling.

 

Veckans fråga

Har du en privat sjukförsäkring?

Nyhetsbrev

E-postadress