Ange ditt sökord

Annons:

kronisk bihåleinflammation

Kvinna (42): Jag har under flera års tid besvärats av kronisk bihåleinflammation. Jar har blivit röntgad flera gånger, ätit mängder av antibiotikakurer och även spolat bihålorna flera gånger, men det blir inte bra ändå. Snyter jag mig kommer det grönt som luktar surströmming och med jämna mellanrum lyckas jag snyta ut en stor hård klump från ena näsborren. Finns det något mer att göra? Vill inte gärna göra fler spolningar som ändå inte har någon effekt.

Docent Anders Cervin svarar: Kronisk bihåleinflammation kan vara mycket besvärligt att behandla. Jag tycker det låter som att det är dags för långtids antibiotika-behandling, i regel under tre månader. Jag föreslår att du försöker få tag på en intresserad öron-näs-hals-läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 12 juni, 2009

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: