Ange ditt sökord

Annons:

kronisk bihåleinflammation

Kvinna (42): Jag har under flera års tid besvärats av kronisk bihåleinflammation. Jar har blivit röntgad flera gånger, ätit mängder av antibiotikakurer och även spolat bihålorna flera gånger, men det blir inte bra ändå. Snyter jag mig kommer det grönt som luktar surströmming och med jämna mellanrum lyckas jag snyta ut en stor hård klump från ena näsborren. Finns det något mer att göra? Vill inte gärna göra fler spolningar som ändå inte har någon effekt.

Docent Anders Cervin svarar: Kronisk bihåleinflammation kan vara mycket besvärligt att behandla. Jag tycker det låter som att det är dags för långtids antibiotika-behandling, i regel under tre månader. Jag föreslår att du försöker få tag på en intresserad öron-näs-hals-läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 12 juni, 2009

Liknande frågor

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Allergivänliga hundar

Hej! Allergivänliga hundar, finns det? Vad kan hända om barnet utsätts för hundar trots allergi? Finns det risk att barnet utvecklar andra allergier? Tack. Mvh.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq