Ange ditt sökord

Annons:

Konstant huvudvärk på grund av stress?

Har haft svår huvudvärk/migrän i 2 år. Går och lägger mig med huvudvärk och vaknar med huvudvärk. I perioder så blir det bättre. När vi hade lågsäsong på jobbet så jag fick gå hemma och stämpla istället. Då var huvudvärken ok, vaknade inte med den varje dag men så fort jag blir stressad för något så kommer den.Men nu har jag börjatt att jobba igen och då är huvudvärken där hela tiden. Är alltid trött och har alltid ont i huvudet! vad kan jag göra åt det för att må bra igen? är ofta yr med!

Huvudvärk/migrän som inte släpper bör utredas av läkare. Det finns många orsaker till huvudvärk/migrän. I Ditt fall verkar ju stress vara en bidragande orsak. Men det kan finnas andra bakomliggande faktorer också. Känner Du av om Du ska få huvudvärk/migrän redan innan den kommer? Vad är det som påverkar eller utlöser problemet? Dina smärtor kan påverkas av olika maträtter eller starka dofter, alkohol osv. Kanske har Du har problem med nacken? Vilka mediciner Du eventuellt provat etc.? Din husläkare kan säkert hjälpa Dig att utreda vad som hjälper Dig bäst. Kanske Du behöver avspänningsterapi, kognitiv beteendeterapi, sjukgymnastik, medicin mot huvudvärken/migränen? Det finns också speciella stressmottagningar, men det kan också vara så att Din läkare remitterar Dig till en neurolog för närmare utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 3 maj, 2012 Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Hjärnan & Nerver

Kan man blanda olika märken på huvudvärkstabletter?

Jag brukar ibland vid huvudvärk ta en eller två huvudvärkstabletter åt gången, men det händer ju att man har olika märken hemma. Kan man blanda eller är det farligt att ta ena tabletten från ett märke och andra tabletten från ett annat märke?

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: