Ange ditt sökord

Annons:

Konstant huvudvärk på grund av stress?

Har haft svår huvudvärk/migrän i 2 år. Går och lägger mig med huvudvärk och vaknar med huvudvärk. I perioder så blir det bättre. När vi hade lågsäsong på jobbet så jag fick gå hemma och stämpla istället. Då var huvudvärken ok, vaknade inte med den varje dag men så fort jag blir stressad för något så kommer den.Men nu har jag börjatt att jobba igen och då är huvudvärken där hela tiden. Är alltid trött och har alltid ont i huvudet! vad kan jag göra åt det för att må bra igen? är ofta yr med!

Huvudvärk/migrän som inte släpper bör utredas av läkare. Det finns många orsaker till huvudvärk/migrän. I Ditt fall verkar ju stress vara en bidragande orsak. Men det kan finnas andra bakomliggande faktorer också. Känner Du av om Du ska få huvudvärk/migrän redan innan den kommer? Vad är det som påverkar eller utlöser problemet? Dina smärtor kan påverkas av olika maträtter eller starka dofter, alkohol osv. Kanske har Du har problem med nacken? Vilka mediciner Du eventuellt provat etc.? Din husläkare kan säkert hjälpa Dig att utreda vad som hjälper Dig bäst. Kanske Du behöver avspänningsterapi, kognitiv beteendeterapi, sjukgymnastik, medicin mot huvudvärken/migränen? Det finns också speciella stressmottagningar, men det kan också vara så att Din läkare remitterar Dig till en neurolog för närmare utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Sömn & Stress

Misstänker att anhörig kommer bli utbränd

Hej! Jag tror att min syster kommer att bli utbränd. Hon är ständigt trött, vissa nätter sover hon ingenting, hon är väldigt lättirriterad och ojar sig över att hon har så mycket att göra. Jag har själv gått in i väggen och det är som att jag ser mig själv innan det hände. Hon vägrar lyssna på mig när jag säger att hon måste lugna ned sig. VAD bör man göra som anhörig om man känner någon som man tror är på väg att bli utbränd?

Hjärnan & Nerver

Huggande känsla i huvudet

Hej! Jag är en tjej på 17 år och jag har sedan några år tillbaka haft en huggande känsla i huvudet som kan vara på olika ställen och som kan komma och gå! Jag undrar vad detta kan bero på? //Orolig tjej, 17

Hjärnan & Nerver

Förkyld och yr

Hej! Är förkyld och har haft feber till och från några dagar. I morse hände dock något läskigt. Det kändes som att jag skulle svimma. Jag kunde inte stå upp utan att det snurrade och jag blev illamå-ende och kallsvettig. Vad kan det ha varit? Maria, 36 år 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!