Ange ditt sökord

Annons:

Kombinera kortison och Omega 3?

Jag äter Prednisolon 5 mg. En bekant sa att han äter Omega-3 kapslar och har då blivit bättre i sin Polymyalgia reumatika, som även jag har. Jag tänkte nu prova 2.5mg + 1 Omega-3 kapsel per dag. Är det OK att blanda dessa båda? Jag vill gärna få ner/bort Prednisolonet nu efter snart 3 års intag då jag började med 40mg. Tacksam för svar. Christina, 50 år

Att kombinera kortison och Omega-3 går bra. Omega-3 är dock ingen ersättning för kortison. Du bör nog ej sänka kortisonet utan att samråda med din läkare. Har du börjat med 40 mg kortison, är nog 3år ej att betrakta som ssk lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!