Ange ditt sökord

Annons:

Kombinera kortison och Omega 3?

Jag äter Prednisolon 5 mg. En bekant sa att han äter Omega-3 kapslar och har då blivit bättre i sin Polymyalgia reumatika, som även jag har. Jag tänkte nu prova 2.5mg + 1 Omega-3 kapsel per dag. Är det OK att blanda dessa båda? Jag vill gärna få ner/bort Prednisolonet nu efter snart 3 års intag då jag började med 40mg. Tacksam för svar. Christina, 50 år

Att kombinera kortison och Omega-3 går bra. Omega-3 är dock ingen ersättning för kortison. Du bör nog ej sänka kortisonet utan att samråda med din läkare. Har du börjat med 40 mg kortison, är nog 3år ej att betrakta som ssk lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: