Ange ditt sökord

Annons:

KOL, läkemedel och hjärtsjukdom

Hej! Min far är vad man skulle kalla multi-sjuk. Han har haft problem med hjärtat, har haft ett par svängar cancer. Har diabeters. Är överviktig, och har KOL. Det är framför allt KOL'en jag funderar över i den här frågan. Jag läste att det finns ett läkemedel som heter Daxas. När man läser om det så är det något som ser ut att fungera väldigt positivt för de som har använt det. Hans läkare menar att det inte är något för honom. Jag skulle vilja veta varför. Jag har läst på fass att man undviker att ge det till patienter som har "svåra störningar i hjärtfunktionen". Mig veterligen fungerar hans hjärta bra, förutom att han har en ny hjärtklaff. Han har dock nyligen fått åka ambulans på grund av hjärtsvikt. Är detta vad man kallar svåra störningar i hjärtfunktion? Stefan

Sannolikt har det med vad du sist skrev att det nu föreligger en hjärtsviktbild och att man då måste vara återhållsam med vissa mediciner, bland annat Daxas. För att få reda på hur det ligger till i din pappas fall är det förstås viktigt att du talar med behandlande läkare. Jag hoppas att din far inte röker.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 13 februari, 2013

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: