Ange ditt sökord

Annons:

Kattis (kvinna 57) har en ledsjukdom – Psoit, Bechterew eller liknande:

Jag har mest ont i ryggraden och bröstbenet och mindre ont i andra leder. Nåväl, jag undrar en sak. Sedan mars i år har jag varit hes och hesheten har tilltagit. Idag var jag hos en logoped, som remitterade mig vidare, till en foniater. Hon var övertygand om att detta har med mina reumatiska symtom att göra. Hur kan det gå ihop?

Skrivet av Hjortsberg...
Nej, ett sådant samband känner man inte till. Din ledsjukdom påverkar dina leder men varken mjukdelar i inre organ eller din mat- eller luftstrupe. Heshet är kopplad till inflammatorisk retning av stämbanden ofta orsakad av att tonläget ligger för högt och "stressar" stämbanden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: