Ange ditt sökord

Annons:

Katarina (30) undrar om hon får hög puls av sin medicin:

Mitt "problem" tillhör kanske inte detta område. Jag äter Anafranil och Xanor pga psykisk sjukdom. Min puls varierar mellan 90 och 150 slag/min; vilopulsen ligger kring 100. Känns som att hjärtat rusar och jag blir yr och andfådd/tungandad. Mitt blodtryck ligger omkring 110/80. I min journal står det att jag har arrytmi. Vad är det och har det med min höga puls att göra?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Svar ja: Din medicinering med ett antidepressivt läkemedel som Anafranil driver mycket riktigt upp pulsen. Detta är just en av de biverkningar som finns i behandlingen. Det kan vara skäl att ompröva din dos eller ditt preparat för att minska dessa besvär. Att du känner dig yr och tungandad har sannolikt INTE med detta att göra utan kan vara uttryck för din psykiska obalans och bristande välbefinnande.

Vid en störning i hjärtrytmen, s.k arrytmi, krävs en betydigt mer djupgående bedömning för att inte hjärtat ska belastas och Anafranil-behandling bör ske med försiktighet hos hjärtsjuka patienter. Be därför din läkare att han skriver en remiss till en hjärtläkare för att klara ut dina hjärtbesvär och sedan kan man ta ställning till hur du skall medicinera dig mot din depression och ångest.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!