Katarina (30) undrar om hon får hög puls av sin medicin:

Katarina (30) undrar om hon får hög puls av sin medicin:

Katarina (30) undrar om hon får hög puls av sin medicin:

Mitt "problem" tillhör kanske inte detta område. Jag äter Anafranil och Xanor pga psykisk sjukdom. Min puls varierar mellan 90 och 150 slag/min; vilopulsen ligger kring 100. Känns som att hjärtat rusar och jag blir yr och andfådd/tungandad. Mitt blodtryck ligger omkring 110/80. I min journal står det att jag har arrytmi. Vad är det och har det med min höga puls att göra?
Skrivet av Christer Hjortsberg...
Svar ja: Din medicinering med ett antidepressivt läkemedel som Anafranil driver mycket riktigt upp pulsen. Detta är just en av de biverkningar som finns i behandlingen. Det kan vara skäl att ompröva din dos eller ditt preparat för att minska dessa besvär. Att du känner dig yr och tungandad har sannolikt INTE med detta att göra utan kan vara uttryck för din psykiska obalans och bristande välbefinnande.

Vid en störning i hjärtrytmen, s.k arrytmi, krävs en betydigt mer djupgående bedömning för att inte hjärtat ska belastas och Anafranil-behandling bör ske med försiktighet hos hjärtsjuka patienter. Be därför din läkare att han skriver en remiss till en hjärtläkare för att klara ut dina hjärtbesvär och sedan kan man ta ställning till hur du skall medicinera dig mot din depression och ångest.

 

Veckans fråga

Har du en privat sjukförsäkring?

Nyhetsbrev

E-postadress