Ange ditt sökord

Annons:

Kan snart inte gå…

Har slitna knän artros. Har dock väldigt ont i både knä och fotleder. Fick diagnos plantar fascitis men det är det inte. Det onda flyttar sig och det blir bättre nu när jag fått cortisontabl prednisolon 5 mg 1 tabl per dag. Har tagit prov som är negativt för reumatism. Men har fotfarande ont. Fötterna svullnar på bäda sidor under fotknölarna det gör ont både när jag går och sitter. Vad skall jag göra?? kan snart inte gå. Lena, 59 år

Det är mycket möjligt att du har Artros även i fotlederna. (En Artros kommer oftast ej ensam). Du kan pröva med antiinflammatorisk medicin (NSAID) eller/och kortisoninjektioner i fotlederna. Diagnosen ställs oftast på sjukhistorien och röntgen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: