Ange ditt sökord

Annons:

Kan snart inte gå…

Har slitna knän artros. Har dock väldigt ont i både knä och fotleder. Fick diagnos plantar fascitis men det är det inte. Det onda flyttar sig och det blir bättre nu när jag fått cortisontabl prednisolon 5 mg 1 tabl per dag. Har tagit prov som är negativt för reumatism. Men har fotfarande ont. Fötterna svullnar på bäda sidor under fotknölarna det gör ont både när jag går och sitter. Vad skall jag göra?? kan snart inte gå. Lena, 59 år

Det är mycket möjligt att du har Artros även i fotlederna. (En Artros kommer oftast ej ensam). Du kan pröva med antiinflammatorisk medicin (NSAID) eller/och kortisoninjektioner i fotlederna. Diagnosen ställs oftast på sjukhistorien och röntgen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!