Ange ditt sökord

Annons:

Kan RA påverka stämbanden?

Hej Kan RA på verka stämbanden så man till slut inte kan prata heshet? Jag medicinerar med metijekt och humira celebr. De e svårt att avgöra om de e förkylning eller nåt annat som ra Vad kan jag göra för att underlätta? Åsa, 42 år

Ja, man kan bli hes av Reumatoid Artrit. Man kan få sk noduli, dvs små knutor på stämmbanden, som gör att man blir hes. Man kan även ibland bli hes av kortisonbehandling. Du verkar ha en förnuftig medicinering och jag föreslår att du tar upp detta med din reumatolog för ev medicinoptimering.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!