Ange ditt sökord

Annons:

Kan kramper vara reumatism?

Hej. Jag har vart på akuten förut för att jag fick kramper i benen och armarna och mina armar svullnade upp. Då kom dom fram till att det troligen kan vara raynauds fenomen. Men just nu har mina leder börjar krångla ordentligt då jag har kramp i armbågarna och handlederna bla. Handlederna knäcks, vilket de aldrig gjort tidigare. Så nu undrar jag, har du någon aning om detta kan vara en reumatisk sjukdom? Tack på förhand! Lasse, 61 år

Raynauds fenomen kan man se vid vissa reumatiska sjukdomar; sk Inflammatoriska systemsjukdomar. Det kan även förekomma helt isolerat. Jag tycker att du skall kontakta din husläkare för en eventuell utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!