Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta dagligen diklofenac för mina ständiga värkar – tänker på mina njurar?

Opererat höger höft, lite stel. Nu blev höger ben 2,5 cm längre. Detta tror jag har bidragit till att jag har enligt röntgen en förträngning i en kota i ryggen. Detta är orsaken till min värk i vänster lår och ben. Min sjukgymnast tror att det även kan komma från vänster höft. Jag har skor som är förhöjda. Nu tar jag en diklofenak per dag och jag kan leva ett bra liv. Kan jag fortsätta med detta? Jag har just läst är inte bra för njurar etc. vilken värktablett rekommenderar du? Jag vill ogärna operera min rygg. / Marianne, 73

Det viktigaste är att Du fortsätter att röra på Dig och att Du har en bra muskulatur. Att Du har hjälp av antiinflammatorisk medicin gör ju att man kan misstänka att en del av orsaken till Dina besvär kan komma från överbelastade, inflamerade senfästen i vänster höft, som även Din sjukgymnast misstänker. Om Du är orolig för den medicin Du tar skulle jag föreslå att Du talar med Din doktor om att kanske byta till en så kallad COX-2-hämmare. Din doktor känner till om Du har några andra mediciner och om Du har några andra sjukdomar t ex från hjärta, mag/tarm-kanalen, njurar eller högt blodtryck eller annat som man måste ta hänsyn till.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 5 oktober, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: