Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta dagligen diklofenac för mina ständiga värkar – tänker på mina njurar?

Opererat höger höft, lite stel. Nu blev höger ben 2,5 cm längre. Detta tror jag har bidragit till att jag har enligt röntgen en förträngning i en kota i ryggen. Detta är orsaken till min värk i vänster lår och ben. Min sjukgymnast tror att det även kan komma från vänster höft. Jag har skor som är förhöjda. Nu tar jag en diklofenak per dag och jag kan leva ett bra liv. Kan jag fortsätta med detta? Jag har just läst är inte bra för njurar etc. vilken värktablett rekommenderar du? Jag vill ogärna operera min rygg. / Marianne, 73

Det viktigaste är att Du fortsätter att röra på Dig och att Du har en bra muskulatur. Att Du har hjälp av antiinflammatorisk medicin gör ju att man kan misstänka att en del av orsaken till Dina besvär kan komma från överbelastade, inflamerade senfästen i vänster höft, som även Din sjukgymnast misstänker. Om Du är orolig för den medicin Du tar skulle jag föreslå att Du talar med Din doktor om att kanske byta till en så kallad COX-2-hämmare. Din doktor känner till om Du har några andra mediciner och om Du har några andra sjukdomar t ex från hjärta, mag/tarm-kanalen, njurar eller högt blodtryck eller annat som man måste ta hänsyn till.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 5 oktober, 2012

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: