Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag ta dagligen diklofenac för mina ständiga värkar – tänker på mina njurar?

Opererat höger höft, lite stel. Nu blev höger ben 2,5 cm längre. Detta tror jag har bidragit till att jag har enligt röntgen en förträngning i en kota i ryggen. Detta är orsaken till min värk i vänster lår och ben. Min sjukgymnast tror att det även kan komma från vänster höft. Jag har skor som är förhöjda. Nu tar jag en diklofenak per dag och jag kan leva ett bra liv. Kan jag fortsätta med detta? Jag har just läst är inte bra för njurar etc. vilken värktablett rekommenderar du? Jag vill ogärna operera min rygg. / Marianne, 73

Det viktigaste är att Du fortsätter att röra på Dig och att Du har en bra muskulatur. Att Du har hjälp av antiinflammatorisk medicin gör ju att man kan misstänka att en del av orsaken till Dina besvär kan komma från överbelastade, inflamerade senfästen i vänster höft, som även Din sjukgymnast misstänker. Om Du är orolig för den medicin Du tar skulle jag föreslå att Du talar med Din doktor om att kanske byta till en så kallad COX-2-hämmare. Din doktor känner till om Du har några andra mediciner och om Du har några andra sjukdomar t ex från hjärta, mag/tarm-kanalen, njurar eller högt blodtryck eller annat som man måste ta hänsyn till.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 5 oktober, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.