Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag sluta på en gång efter min dagliga dos av tradolan 50 mg under flera års tid?

jag har tagit tradolan 50mg 3 gånger dagligen i flera år på recept ryggvärk kan jag sluta på direkten,eller ska jag trappa ner. Under hur lång tid? / Jan, 64 år

Har Du tagit det läkemedlet i den dosen under så lång tid så har Du säkert blivit tillvand, det är ett beroendeframkallande läkemedel. Du kanske inte längre får samma smärtlindrande effekt av det som tidigare ? Risk finns att man vid plötslig utsättning av läkemedlet kan drabbas av bland annat upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, darrhänthet och problem med magen och tarmarna. Jag skulle därför föreslå att Du och Din läkare gör upp ett uttrappningsschema för att undvika obehagliga abstinenssymtom.
upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, hyperkinesi, tremor och gastrointestinala symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: