Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag sluta på en gång efter min dagliga dos av tradolan 50 mg under flera års tid?

jag har tagit tradolan 50mg 3 gånger dagligen i flera år på recept ryggvärk kan jag sluta på direkten,eller ska jag trappa ner. Under hur lång tid? / Jan, 64 år

Har Du tagit det läkemedlet i den dosen under så lång tid så har Du säkert blivit tillvand, det är ett beroendeframkallande läkemedel. Du kanske inte längre får samma smärtlindrande effekt av det som tidigare ? Risk finns att man vid plötslig utsättning av läkemedlet kan drabbas av bland annat upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, darrhänthet och problem med magen och tarmarna. Jag skulle därför föreslå att Du och Din läkare gör upp ett uttrappningsschema för att undvika obehagliga abstinenssymtom.
upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, hyperkinesi, tremor och gastrointestinala symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: