Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag sluta på en gång efter min dagliga dos av tradolan 50 mg under flera års tid?

jag har tagit tradolan 50mg 3 gånger dagligen i flera år på recept ryggvärk kan jag sluta på direkten,eller ska jag trappa ner. Under hur lång tid? / Jan, 64 år

Har Du tagit det läkemedlet i den dosen under så lång tid så har Du säkert blivit tillvand, det är ett beroendeframkallande läkemedel. Du kanske inte längre får samma smärtlindrande effekt av det som tidigare ? Risk finns att man vid plötslig utsättning av läkemedlet kan drabbas av bland annat upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, darrhänthet och problem med magen och tarmarna. Jag skulle därför föreslå att Du och Din läkare gör upp ett uttrappningsschema för att undvika obehagliga abstinenssymtom.
upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, hyperkinesi, tremor och gastrointestinala symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.