Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag sluta på en gång efter min dagliga dos av tradolan 50 mg under flera års tid?

jag har tagit tradolan 50mg 3 gånger dagligen i flera år på recept ryggvärk kan jag sluta på direkten,eller ska jag trappa ner. Under hur lång tid? / Jan, 64 år

Har Du tagit det läkemedlet i den dosen under så lång tid så har Du säkert blivit tillvand, det är ett beroendeframkallande läkemedel. Du kanske inte längre får samma smärtlindrande effekt av det som tidigare ? Risk finns att man vid plötslig utsättning av läkemedlet kan drabbas av bland annat upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, darrhänthet och problem med magen och tarmarna. Jag skulle därför föreslå att Du och Din läkare gör upp ett uttrappningsschema för att undvika obehagliga abstinenssymtom.
upphetsning, ängslan, nervositet, sömnlöshet, hyperkinesi, tremor och gastrointestinala symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!