Kan jag börja med p-piller igen, men kanske någon annan sort? Vilken?

Kan jag börja med p-piller igen, men kanske någon annan sort? Vilken?

Kan jag börja med p-piller igen, men kanske någon annan sort? Vilken?

Hej! Jag hade ätit Neovletta i 2 år då det helt plötsligt hände något med mig. När jag hade sex brände det något fruktansvärt i slidan, det var så illa så jag kunde ligga och gråta hela nätterna för smärtan gick inte över, jag testade allt möjligt - massa tabletter, bedövande salva, is osv. Jag var till min gynekolog ett flertal gånger, hon sa bara att jag ”inte var tillräckligt våt”, trots att jag helt bestämt sa att jag visst var det. Efter 3 besök gick jag till en annan, som sa att jag hade Vestibulit, som troligtvis orsakats av p-piller, stress och oro. Jag slutade med mina p-piller, den brännande/svidande känslan är nu borta, men istället gör det fruktansvärt ont inne i mig nu under samlag. Stora skillnaden är iaf att detta går över ett tag efter samlaget, medans det förr varade flera timmar, ibland en hel dag. Läkarna tar mig inte seriöst, troligtvis för att jag är ung.. Min fråga är, vad kan det vara? Kan jag börja med p-piller igen, men kanske någon annan sort? Vilken? Jag vill inte vara med om samma sak igen.. Julia (Kvinna, 20år)
Vad besvärligt du har haft det. Jag tycker du kan börja med p-piller igen. Du hade ätit Neovletta i 2 år när du plötsligt fick ont så jag tror inte det hänger ihop med dina p-piller.
Det är svårt att säga vad som orsakade smärtan och vad som gör att det fortfarande inte är helt bra. När det har gjort ont några gånger vid samlag kan rädslan över att det ska göra ont göra att besvären kvarstår. Jag har några råd till dig;
Smörj ditt underliv med olja när du duschar, stoppa in ett finger i slidan och knip om ditt finger och känn att du även kan slappna av. När det gör ont reagerar slidan med att knipa så det är bra att träna knip och avslappnings övningar. Det är viktigt med långa förspel och prova gärna olika samlag ställningar. Om du känner dig uppblåst i magen av gaser eller är förstoppad så kan det ge en djup smärta inuti dig vid samlag.
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress