Ange ditt sökord

Annons:

Känner mig fortfarande “ostabil”

40år man,sambo,två barn,2o6år,har egentligen allt jag kan önska av livet.Lider ca.3mån tillbaka av medelsvår depression.orolig,rastlös, panikkänslor,skamsen.haft dep tidigare, första för ca.7år och andra för 5,5år sedan,tillfrisk rel snabbt efter sjskr,terapi och medicin,citalopram 20mg. Ätit denna medicin i princip hela tiden sedan dess.När jag fick 3:e dep ökades cital. till 30mg, kan denna "lilla" ökning ge någon effekt?tycker själv att den inte gör det..Tycker själv att jag gör som man ska, motinerar, aktivera mig med sånt som jag brukar tycka om m.m.men det händer inte så mycket,kanske lite bättre.Har nu trappat upp arbetstiden till halvtid, vilket funkar sådär, ska börja 75 procent nästa vecka, känns lite skakigt, Är det sunt att öka arbetstiden när jag fortf känner mig "ostabil"? Mikael, 40 år

Detta är alltså en återkommande depression (3:e episod) som Du lider av. Om Du ätit 30 mg Citalopram i 3 månander och inte är helt återställd i Din depression så måste Din läkare ändra på medicineringen och byta till ett annat antidepressivt läkemedel och eventuellt lägga till något stämningsstabiliserande läkemedel. Om Du fortfarande bara har en husläkare så be att få en remiss till specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning, där det finns expertis på just det vi kallar för terapirefraktär depression.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 6 september, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: