Kände en huggande smärta hö sida uppe vid nedre skuldra

Kände en huggande smärta hö sida uppe vid nedre skuldra

Kände en huggande smärta hö sida uppe vid nedre skuldra

68-årig man, fått röntgendiagnos 2007-12-03: "visar degenerativa förändringar (förslitningar). Dessa förändringar behandlas symtomatisk med fysisk aktivitet samt värktabletter vid behov. Det finns dessutom glidning av lumbala kotor i nedre delen av ryggen. Även dessa förändringar behandlas systomatiskt så länge man inte har symptom som påminner om nervinklämning." Vårdcentalen Västra Fäladen, Landskrona. Tränade golf på drivingranch för 3 dagar kände en huggande smärta hö sida uppe vid nedre skuldra. Spelade därefter en 18-håls runda på Perstorps GK och hade då ont och problem med att köra min golfbag pga huggande smärtor nedre skulderblad. Kan ni rekommendera vem och var jag ska kontakta för hjälp.
Svar: Rygg: det är bra att du håller dig aktiv trots att du har förslitningar i ländryggen. Det är viktigt för att fortsatt ha en så bra funktion av ryggen som möjligt.
Om du ständigt är besvärad av ländryggen skulle du även kunna försöka med kiropraktisk behandling för att ytterligare förbättra funktionen. Efter fem till sex besök vet du om det är något som kan hjälpa dig och då kan du fortsätta underhållande behandling.

Vad angår din axel kan du kontakta en läkare för ytterligare undersökning. Det kan vara en överbelastning av ryggens leder eller axelleden, eller en muskelbristning och då behövs vidare undersökning.

MVH Kristian Jörgensen

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress