Ange ditt sökord

Annons:

Jugge (Man 53) jobbar som arbetsledare i byggbranschen:

Jag har ett ganska rörligt arbete men sitter ibland vid skrivbord och ägnar mycket tid åt bilkörning. Jag har tidigare drabbats av besvärliga nackspärr som gått över efter ca en vecka. Idag har jag sen ca två år ständig känning i nacke och musklerna nedåt och mest på ena sidan. Jag har varit hos en bekant som utövat akupunktur och senare hos en kiropraktor, men det känns mest bra för stunden och som att kasta pengarna i sjön. Jag har tidigare varit rökare men har inte rökt på 10 månader, jag motionerar regelbundet med löpning och lever ett ganska rörligt liv. Min fråga är om jag skall göra vissa övningar eller gå till en sjukgymnast? Hjälper det att börja gå på gym för att stärkas musklerna i överkroppen? Tacksam för svar vart jag skall vända mig eller vad jag kan göra på egen hand.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Jag tycker alltid att en röntgenunderökning bör föregå ett behandlingsförslag.
När man väl har en röntgen kan man sedan undersöka dig för att klargöra hur långt ner (eller upp) dina besvär sitter och sedan ge dig ett förslag såväl till sjukgymnastbehandling som råd och anvisningar hur du skall sitta och stå för att minska dina besvär.

Be din läkare om en röntgen av nacke/rygg och sätt er sedan ner och diskutera vad som kan göras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: