Ange ditt sökord

Annons:

Jompa (man 40) har de senaste 15 åren haft problem med tryck i bihålorna som, när det är som värst, sprider sig till hela huvudet:

Jag har besökt flera öron/näsa/hals-läkare men ej blivit hjälpt. Jag har blivit behandlad med alla möjliga sorters sprayer och antibiotika samt akupunktur m.m. Senast har jag efter egna efterforskningar bett en doktor undersöka om jag har svamp i bihålorna. Om jag inte har det, vad kan då mitt långa lidande bero på. Nu är det nästan sista chansen för mig.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det verkar som om du har en ökad känslighet i slemhinnorna i övre luftvägen. Svullnaden i öppningarna från bihålorna till näshålan kan täppas igen och ge tryck i sinus. Vanligen beror detta på vasomotorisk rinit – en allergiliknande sjukdom i näsan. Eftersom du undersökts av öronläkare har du säkert ingen svamp eller polyper. Jag rekommenderar ändå att du behandlar dig långvarigt och dagligen med lokala steroider, t.ex Nasonex. Möjligen kan antihistamin eller antileukotrien bidra till en minskad svullnad. Undvik de vanliga avsvällande näsdropparna (t.ex Nezeril eller Otrivin) som kan köpas utan recept.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: