Ange ditt sökord

Annons:

Jompa (man 40) har de senaste 15 åren haft problem med tryck i bihålorna som, när det är som värst, sprider sig till hela huvudet:

Jag har besökt flera öron/näsa/hals-läkare men ej blivit hjälpt. Jag har blivit behandlad med alla möjliga sorters sprayer och antibiotika samt akupunktur m.m. Senast har jag efter egna efterforskningar bett en doktor undersöka om jag har svamp i bihålorna. Om jag inte har det, vad kan då mitt långa lidande bero på. Nu är det nästan sista chansen för mig.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det verkar som om du har en ökad känslighet i slemhinnorna i övre luftvägen. Svullnaden i öppningarna från bihålorna till näshålan kan täppas igen och ge tryck i sinus. Vanligen beror detta på vasomotorisk rinit – en allergiliknande sjukdom i näsan. Eftersom du undersökts av öronläkare har du säkert ingen svamp eller polyper. Jag rekommenderar ändå att du behandlar dig långvarigt och dagligen med lokala steroider, t.ex Nasonex. Möjligen kan antihistamin eller antileukotrien bidra till en minskad svullnad. Undvik de vanliga avsvällande näsdropparna (t.ex Nezeril eller Otrivin) som kan köpas utan recept.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Pollenbesvär trots medicin

Hej, jag är pollenallergiker och jag upplever att mediciner hjälper till viss del, men jag upplever fortfarande besvär. Finns det något mer jag kan göra för att underlätta mina symptom?

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: