Ange ditt sökord

Annons:

Jompa (man 40) har de senaste 15 åren haft problem med tryck i bihålorna som, när det är som värst, sprider sig till hela huvudet:

Jag har besökt flera öron/näsa/hals-läkare men ej blivit hjälpt. Jag har blivit behandlad med alla möjliga sorters sprayer och antibiotika samt akupunktur m.m. Senast har jag efter egna efterforskningar bett en doktor undersöka om jag har svamp i bihålorna. Om jag inte har det, vad kan då mitt långa lidande bero på. Nu är det nästan sista chansen för mig.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det verkar som om du har en ökad känslighet i slemhinnorna i övre luftvägen. Svullnaden i öppningarna från bihålorna till näshålan kan täppas igen och ge tryck i sinus. Vanligen beror detta på vasomotorisk rinit – en allergiliknande sjukdom i näsan. Eftersom du undersökts av öronläkare har du säkert ingen svamp eller polyper. Jag rekommenderar ändå att du behandlar dig långvarigt och dagligen med lokala steroider, t.ex Nasonex. Möjligen kan antihistamin eller antileukotrien bidra till en minskad svullnad. Undvik de vanliga avsvällande näsdropparna (t.ex Nezeril eller Otrivin) som kan köpas utan recept.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: