Ange ditt sökord

Annons:

Jag vill bara må bra igen

Ung kvinna skriver: Jag vill bara må bra igen. Just nu känner jag mig som ett skal som går runt på jorden och tar upp plats. Flera gånger i månaden funderar jag på att göra slut på livet för att underlätta för mig själv och för alla andra. Jag förlorade mitt jobb för 6 månader sen och har inte hittat nåt nytt. Mina vänner flyttar ifrån mig. Jag har gått upp ordentligt i vikt och jag känner bara att alla äcklas av min närvaro. Jag gråter ofta och försöker hitta nån form av mening i all ensamhet. Tror det hade vart bättre för alla om jag bara försvann, för jag har alltid haft en enorm otur i mitt liv. Allt försvinner från mig och i slutändan kommer jag säkerligen att bli ensam. Om jag inte gör slut på det först. Minsta lilla grej som går fel är som världens undergång och jag gräver bara djupare och djupare ner mig. Ingenting är roligt längre, och jag vill knappt umgås med nån. Jag har ingen lust med nåt.. Vad ska man göra?

Hej, Du skriver att du känner dig som ett skal och att du har funderingar på att göra slut på livet.
Du nämner din ensamhet och att du inte har lust med något och att det är flera saker som just nu inte fungerar i ditt liv.

Vi förstår att du går igenom en svår tid.
Det är inte konstigt att man efter de förluster du beskriver hamnar i en livskris. Av ditt brev förstår vi att du just nu vänder mycket mot dig själv, du nämner flera gånger att du vill försvinna.
Du beskriver djupa svåra funderingar och känslor som man inte ska vara ensam med för länge. Det låter som du är mycket nedstämd och behöver någon att prata med. Vi tycker därför att du ska söka en samtalskontakt så snabbt som möjligt
I en svår livssituation är det bra att vända sig till en professionell behandlare för att komma ur negativa tankar och få det stöd man behöver. I en terapi byggs en förtroendefull kontakt där du kan få ökad förståelse för vad du nu går igenom och finna vägar ut ur sorg och meningslöshet.

Du kan söka hjälp via läkare på din vårdcentral eller kontakta din öppna psykiatriska mottagning.

Behöver du mer stöd eller har fler frågor är du välkommen att kontakta Nationella Hjälplinjens jourtelefon på telefonnummer 020 – 22 00 60, öppettider, må – to 13- 22,
fre – sö 13 – 24.

Med vänliga hälsningar
Nationella Hjälplinjen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 24 december, 2008 Publicerad: 24 december, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: