Jag vill bara må bra igen

Jag vill bara må bra igen

Jag vill bara må bra igen

Ung kvinna skriver: Jag vill bara må bra igen. Just nu känner jag mig som ett skal som går runt på jorden och tar upp plats. Flera gånger i månaden funderar jag på att göra slut på livet för att underlätta för mig själv och för alla andra. Jag förlorade mitt jobb för 6 månader sen och har inte hittat nåt nytt. Mina vänner flyttar ifrån mig. Jag har gått upp ordentligt i vikt och jag känner bara att alla äcklas av min närvaro. Jag gråter ofta och försöker hitta nån form av mening i all ensamhet. Tror det hade vart bättre för alla om jag bara försvann, för jag har alltid haft en enorm otur i mitt liv. Allt försvinner från mig och i slutändan kommer jag säkerligen att bli ensam. Om jag inte gör slut på det först. Minsta lilla grej som går fel är som världens undergång och jag gräver bara djupare och djupare ner mig. Ingenting är roligt längre, och jag vill knappt umgås med nån. Jag har ingen lust med nåt.. Vad ska man göra?
Hej, Du skriver att du känner dig som ett skal och att du har funderingar på att göra slut på livet.
Du nämner din ensamhet och att du inte har lust med något och att det är flera saker som just nu inte fungerar i ditt liv.

Vi förstår att du går igenom en svår tid.
Det är inte konstigt att man efter de förluster du beskriver hamnar i en livskris. Av ditt brev förstår vi att du just nu vänder mycket mot dig själv, du nämner flera gånger att du vill försvinna.
Du beskriver djupa svåra funderingar och känslor som man inte ska vara ensam med för länge. Det låter som du är mycket nedstämd och behöver någon att prata med. Vi tycker därför att du ska söka en samtalskontakt så snabbt som möjligt
I en svår livssituation är det bra att vända sig till en professionell behandlare för att komma ur negativa tankar och få det stöd man behöver. I en terapi byggs en förtroendefull kontakt där du kan få ökad förståelse för vad du nu går igenom och finna vägar ut ur sorg och meningslöshet.

Du kan söka hjälp via läkare på din vårdcentral eller kontakta din öppna psykiatriska mottagning.

Behöver du mer stöd eller har fler frågor är du välkommen att kontakta Nationella Hjälplinjens jourtelefon på telefonnummer 020 – 22 00 60, öppettider, må - to 13- 22,
fre – sö 13 – 24.

Med vänliga hälsningar
Nationella Hjälplinjen

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress