Ange ditt sökord

Annons:

Jag tror jag har borderline och undrar vad mina problem beror på?

Hej! De senaste 7 åren i mitt liv har jag mått psykiskt dåligt, har b.l.a använt droger, haft ätstörningar, självskadebeteende, självmordstankar/försök osv I höst så ska jag göra en utredning, för att de i min omgivning tror att jag har borderline. Under den senaste tiden har jag varit hysteriskt glad,men börjat tappa minnet,Kan gå in i ett rum,sen glömma vad målet var, detta händer flera gånger om dagen.Sover nästan inget, och mitt tal har försämrats... Vad kan allt detta bero på? / Anna, 17

På den korta beskrivningen är det svårt för mig att ställa en diagnos. Vid en ordentlig utredning kan man differentiera mellan olika diagnoser och även se om man har flera diagnoser samtidigt, t.ex. borderline, bipolär sjukdom, ADHD etc.Svängningar i sinnestillståndet kan tyda på ett bipolärt tillstånd. Det låter som en bra strategi att göra en utredning så att Du får hjälp så fort som möjligt och kan fungera psykosocialt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: