Ange ditt sökord

Annons:

Jag tänker ofta på döden, framtiden & jobb och får ångest över det

Jag vet inte vad jag ska göra! jag har problem med att sova på nätterna ofta är det för att jag tänker på döden, framtiden, jobb osv när jag gör detta känner jag att jag får tryck över bröstet, mår illa, orolig, svårare att andas. Det har gått så långt nu att om jag jobbar kan jag få samma symtom, men jag har även svårt att koncentrera mig och känner att jag har inte koll på vad som händer runt om mig. Vad ska jag göra!? varför känner jag det såhär? bör jag uppsöka läkare?

Plågsamma och funktionsnedsättande katastroftankar om framtiden kan vara ett tecken på Generaliserat Ångestsyndrom (GAD). Om du ska kontakta läkare eller inte beror på hur länge du lidit av dina besvär och hur mycket du hindras. Kanske räcker det att reglera sömnen med hjälp sömnmedicin under en begränsad tid. Jag skulle föreslå att du rådfrågar din husläkare. Informera dig gärna själv först så har du lättare att förklara vad du lider av och har lättare att efterfrågarätt behandling. Se: www.angestguiden.se

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.