Ange ditt sökord

Annons:

Jag skulle behöva hjälp att tyda mina värden då läkarna säger olika om att jag har Hypotyros?

Hej, Min läkare sa att jag har Hypotyreos och skrev ut 25 mg Levaxin i 12 veckor. Nya prover har tagits och då har jag inte Hypotyreos utan vi slutar med Levaxin. Och detta pga mitt S-TPO ak värde som vid första provtagningen var 171 och efter 12 veckor med 25mg Levaxin så var det 327. Jag vill höra från någon annan läkare vad man kan utläsa av detta, så jag hoppas ni kan hjälpa mig. Provsvar fT4 var först 14 och 12 veckor senare 15,9, fT3 först 5,0 och 12 veckor senare 4,6, S-TSH var först 2,37 och efter 12 veckor 2,36. / Mia 45

När det gäller tillskott av Levaxin har man förstås att följa proverna, men allra viktigast är att man hör hur vederbörande mår! Man brukar säga att man behandlar inte värdena utan hur det mera står till. Det jag utläser av dina värden är att någon allvarligare störning har du inte! Jag brukar tycka att Tsh--värdet är det viktigaste värdet. Ser man till detta skulle du rent av kunna ta till och med lite högre dos ett par dagar i veckan. Mår du samtidigt bättre av en liten Levaxindos (som jag tror du menar 25 mikrogram) tycker jag du skall fortsätta med denna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 19 november, 2012

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Hud & Hår

Svampinfektion i underlivet

Jag tror jag har fått svamp eller/och urinvägsinfektion i underlivet. Jag hade 2 tabletter kvar från förra gången jag hade infektion samt att jag har köpt svampmedel på apoteket som jag börjat använda. Min fråga är om läkaren fortfarande kan se om man har svamp och/eller urinvägsinfektion om man redan har påbörjat behandling? Jag behöver antagligen gå till läkaren och ta prover för att få mer tabletter utskrivna. Tacksam för svar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.