Ange ditt sökord

Annons:

Jag mår inte bra

JAG mår inte bra!

Jag:
-letar efter problem som inte finns
-gnäller ständigt över problem som egentligen inte är så stora
-har svårt att se det positiva i tillvaron
-är allmänt negativ
-har tappat tron på mig själv
-ska alltid spalta upp allt enligt raka linjer o metoder
-kan inte släppa vissa saker förrän det e klart (strukturera, ordna o sortera)
-får jag en idé måste den genomföras nu på en gång...annars kanske jag glömmer den eller inte orkar vid ett annat tillfälle
-har ett behov att hela tiden hjälpa folk....att se o göra på mitt sätt..för det e bäst :(
-blir förbannad för att saker inte blir som jag planerat
-blir förbannad för att jag inte får/kan göra klart det jag håller på med
-blir förbannad när folk inte håller med om mitt sätt att se
..vilket leder till att jag sårar folk i min omgivning och ofta grälar med dom jag älskar

Jag kan inte själv förstå vad som är fel på mig när jag inte kan glädjas åt nånting utan måste hitta problem i allt för sådan vill jag inte vara! Jag vill kunna glädjas åt det lilla i livet ...igen.

Jag förstår inte varför jag är sådan här för det har jag inte alltid varit.
Vad jag kan minnas blev jag sådan här när jag slutade röka för 2 år sen, men inte kan det väl bero på det?

Vad kan det bero på?
Behöver jag vård?
Behöver jag psykolog?
Finns det tabletter mot det här?
Olycklig (man 20år)

Att röka innebär att man stimulerar frisättning av en av de viktiga signalsubstanserna i hjärnan, dopamin. Som med allt beroende så kan bruket av en drog till en början leda till positiva stimulanseffekter men efter en tids bruk så åstadkommer fortsatt bruk/missbruk bara att man undviker en negativ effekt, dvs fortsatt st quo. Följaktligen, om man slutar tillföra drogen så kan det orsaka en påverkan på sinnesstämning, sömn, känsla av energi och lust. I de flesta fall är det övergående. Beroende på individuell känslighet att utveckla depression så kan rökstopp utlösa en depression.
Det läkemedel som är godkänt för behandling av tobaks beroende är just ett som ökar tillgången på dopamin mellan hjärnans nervceller, Zyban (buproprion).
Jag tycker att du ska kontakta din husläkare eller psykiatriska mottagning och tydligt redogöra för det händelseförlopp du beskriver i din fråga, dvs en påtaglig negativ förändring i ditt psykiska mående som sammanfaller med att du slutade röka.
Om du befinns ha depression så kan läkemedel vara ett alternativ vad gäller behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.