Ange ditt sökord

Annons:

Jag lider av panikångest och tror jämt att jag ska få den sjukdom jag läser om – är det vanligt?

Hejsan! Det är så att jag lider av panikångest sedan 3 år tllbaka .. men varför tror man jämnt att man ska få den sjukdomen man läser om? Jag liksom tror jag hade fått ett fästingbett och nu sitter jag och läser om TBE och Borrelia och nu tror jag att jag har fått det också, så går och oroar mig över de så jag blir alldeles ångestfylld.. Varför är man såhär när man lider av ångest??? / Robin, 20

Det Du beskriver är inte alltför ovanligt. Det tillhör nästan normalvarianten att man kan få för sig att man har det man läser om. Det har ju också med hur fantasifull man är som person. Vid GAD (generaliserat ångestsyndrom) är katastroftankar om framtiden både plågsamma och funktionsnedsättande och blir då handikappande för den personen. Personer med ångestproblematik är känsligare för stressiga situationer och blir lättare påverkade och psykiskt instabila, vilket är en förklaring till den oro Du beskriver.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: