Ange ditt sökord

Annons:

Jag har väldigt ont i höger lår som en pulserande nervsmärta nedåt benet – vet du vad det kan vara?

Det började med sprängvärk höger lår som så småningom gick över men kvarstår gör en pulserande nervsmärta nedåt benet. Den är också svullen och varm, lite känslobortfall förekommer också. Har artros i knäet men tycker inte detta stämmer med mina smärtor. Har varit hos flera läkare men ingen vet vad detta kan vara? / Kvinna, 62 år.

Det verkar som om Du har flera olika symtom.. Nu vet jag dessvärre inte om Dina smärtor sitter på fram- eller baksidan på låret. Sitter de på baksidan av låret så skulle det kunna vara ischiasnerven som går på baksidan av låret och sedan delar sig i två grenar ungefär vid knävecket. Det skulle kunna förklara smärtan och känselbortfallet.

Men sedan har Du ju också en svullnad, värmeökning och smärta i knäleden. Det är typiska tecken på inflammation och Du skriver att Du har en artros i knäleden. En inflammation i ett artrosknä är inte alltför ovanligt förekommande. Det går också att behandla. Om dessutom svullnaden trycker på nerven kan det både ge smärtor och känselbortfall. Men bara nedanför knäleden.

Frågan är om Du har ryggproblem eller har slagit i bäckenet eller låret som skulle kunna förklara nervsmärtan i låret ? Sitter Din nervsmärta på framsidan av låret är det en annan nerv som är invvolverad. Då är det ofta så att den blivit inklämd i ljumsken.

Har man undersökt området för nervens utträde i ljumsken ? Är smärtan belastnings eller lägesberoende ? Vad förbättrar och vad försämrar ?En smärtteckning kan ibland hjälpa till att avgöra vilka nerver och strukturer som är drabbade. Kanske Du och Din läkare då kan lösa gåtan ?

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!