Ange ditt sökord

Annons:

Jag har strålande smärta i fingret och knogen efter stavgång – vad kan jag göra åt det?

Hej, jag har vart ute och gått med stavar varje dag denna vecka och redan efter andra dagen kände jag att det gjorde otroligt ont mellan pekfingret och långfingret lite mer åt knogen till pekfingret det gör ont när jag rör handleden i olika lägen, vet inte vad det är men det känns som det strålar ut i pekfingret smärtan kommer. skulle gärna vilja veta vad det kan vara och vad jag kan göra åt det tack i förhand MVH// Erik, 21 år

Det finns väldigt många muskler och senfästen som påverkar hand- och fingerleder. Vid ovana rörelser är det lätt att de blir överansträngda. I ditt fall låter det som om det skulle kunna vara de småmuskler som kniper ihop fingrarna som blivit överansträngda. Oftast kan det räcka med att du tejpar ihop nedersta delen av lång-och pekfinger. Det ger ett bra stöd samtidigt som området avlastas. Skulle inte det hjälpa så kanske en kur med antiinflammatorisk medicin vara till hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: