Ange ditt sökord

Annons:

Jag har strålande smärta i fingret och knogen efter stavgång – vad kan jag göra åt det?

Hej, jag har vart ute och gått med stavar varje dag denna vecka och redan efter andra dagen kände jag att det gjorde otroligt ont mellan pekfingret och långfingret lite mer åt knogen till pekfingret det gör ont när jag rör handleden i olika lägen, vet inte vad det är men det känns som det strålar ut i pekfingret smärtan kommer. skulle gärna vilja veta vad det kan vara och vad jag kan göra åt det tack i förhand MVH// Erik, 21 år

Det finns väldigt många muskler och senfästen som påverkar hand- och fingerleder. Vid ovana rörelser är det lätt att de blir överansträngda. I ditt fall låter det som om det skulle kunna vara de småmuskler som kniper ihop fingrarna som blivit överansträngda. Oftast kan det räcka med att du tejpar ihop nedersta delen av lång-och pekfinger. Det ger ett bra stöd samtidigt som området avlastas. Skulle inte det hjälpa så kanske en kur med antiinflammatorisk medicin vara till hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!