Ange ditt sökord

Annons:

Jag har ont i handleden och undrar om det kan vara en båtbensfraktur?

Jag har smärta i handleden vid tumroten, går att böja handleden framåt med nästan ingenting bakåt det gör även ont när jag böjer handleden i sidled, gör ont när jag håller i saker också, alltså knyter ihop fingrarna. Kan detta vara en båtbensfraktur? Kan fortfarande använda handen men det gör väldigt ont. Vad ska jag göra?

Har du varit utsatt för något slag emot det ställe du beskriver så kan du ha fått en skada på båtbenet. Nu vet jag inte hur länge du haft dina besvär och hur de började. Annars har man en tre senor som går ut i tummen och de bildar den så kallade "snusgropen". Dessa senor och senskidor kan ha blivit överansträngda och kan ge de symtom som du beskriver. En undersökning hos din husläkare kan ge svar på vad det är som orsakar dina problem. Ett stödbandage kan vara skönt och avlastande tills dess du har fått en diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: