Ange ditt sökord

Annons:

Jag har ont i handleden och undrar om det kan vara en båtbensfraktur?

Jag har smärta i handleden vid tumroten, går att böja handleden framåt med nästan ingenting bakåt det gör även ont när jag böjer handleden i sidled, gör ont när jag håller i saker också, alltså knyter ihop fingrarna. Kan detta vara en båtbensfraktur? Kan fortfarande använda handen men det gör väldigt ont. Vad ska jag göra?

Har du varit utsatt för något slag emot det ställe du beskriver så kan du ha fått en skada på båtbenet. Nu vet jag inte hur länge du haft dina besvär och hur de började. Annars har man en tre senor som går ut i tummen och de bildar den så kallade "snusgropen". Dessa senor och senskidor kan ha blivit överansträngda och kan ge de symtom som du beskriver. En undersökning hos din husläkare kan ge svar på vad det är som orsakar dina problem. Ett stödbandage kan vara skönt och avlastande tills dess du har fått en diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!