Ange ditt sökord

Annons:

Jag har ont i handleden och undrar om det kan vara en båtbensfraktur?

Jag har smärta i handleden vid tumroten, går att böja handleden framåt med nästan ingenting bakåt det gör även ont när jag böjer handleden i sidled, gör ont när jag håller i saker också, alltså knyter ihop fingrarna. Kan detta vara en båtbensfraktur? Kan fortfarande använda handen men det gör väldigt ont. Vad ska jag göra?

Har du varit utsatt för något slag emot det ställe du beskriver så kan du ha fått en skada på båtbenet. Nu vet jag inte hur länge du haft dina besvär och hur de började. Annars har man en tre senor som går ut i tummen och de bildar den så kallade "snusgropen". Dessa senor och senskidor kan ha blivit överansträngda och kan ge de symtom som du beskriver. En undersökning hos din husläkare kan ge svar på vad det är som orsakar dina problem. Ett stödbandage kan vara skönt och avlastande tills dess du har fått en diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: