Ange ditt sökord

Annons:

Jag har några frågor om panikångest och medicinering?

Hej! Oftast när jag läser om panikångest på nätet så berättar de att man får svårt att gå ut och göra sina vardagliga saker. Men det stämmer inte på mig jag mår som sämst när jag är hemma vad kan de bero på och hur ska man då kunna använda sig av kpt då? Sen undrar jag också om man kan bli sämre om man har mer medicien och att man kan bli bättre om man minskar? /Alexander, 26

Ångestsjukdomar kan te sig på olika sätt.Panikångest är bara en i en rad ångestsjukdomar. Det viktiga är att få rätt diagnos så att man kan få den hjälp som är mest optimal. Medicinering och justering av doser varierar mycket individer emellan så man kan inte säga att en viss dos är tillräcklig för just den personen. Sedan kan biverkningar av medicinen också bestämma vilken dos som är optimal.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: