Ange ditt sökord

Annons:

Jag har inte fått någon mens på 3 månader

Jag har inte fått någon mens på 3 månader. Gjorde ett graviditetstest i dag, och jag är inte gravid. Vad kan jag göra?

Klokt av dig att först kontrollera ett graviditetstest, för graviditet är ju den vanligaste orsaken till utebliven mens. Att mensen uteblir under flera månader kan ha många olika anledningar. Kraftig viktnedgång eller viktuppgång, kraftig stress, överträning, rubbningar i sköldkörtelfunktionen eller i andra hormonsystem med mera. Eftersom tillfälliga perioder med utebliven mens är så pass vanligt görs ingen utredning förrän efter 6 månaders utebliven menstruation. Då kan du söka vårdcentral eller gynekolog. Har du andra symtom (huvudvärk, synförsämring, läckage av bröstmjölk, buksmärta) rekommenderar jag att du tar kontakt med vården för utredning redan nu.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 14 december, 2022 Publicerad: 14 december, 2022

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: