Ange ditt sökord

Annons:

Jag har fått tillbaka min migrän och undrar varför min träning framkallar den?

Jag lider av migrän. Jag hade mycket mer när jag var yngre 11-14 men det har växt bort mycket på mig, tills nu.Jag har börjat få tillbaka anfallen mer och mer ofta. Ja försöker att se samband,men det enda jag kan få det till är att fysisk träning framkallar mina anfall. Ja har alltid fått höra att träning ska vara bra för migrän, inte försämra det. Vad kan det bero på? Eller är det att jag snarare alltid är hungrig efter träningen? Nu vågar jag knappt träna för jag är rädd att få anfall.Hjälp! / Cecilia 26 år

När det nu föreligger ansträngningsutlösta besvär som du skriver tycker jag att du skall genomgå en undersökning för att vi skall kunna utesluta att det har smugit sig in något annat i bilden. Hur är det med blodtrycket? Har du normala blodvärden? Ämnesomsättningen? Hur är det med ditt blodsocker? Blir sockervärdet för lågt när du antränger dig? Se allt till att du inte har varit på fastande mage länge innan du fysikt anstränger dig. Än en gång: Sök läkare och berätta om dina problem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 26 september, 2015 Publicerad: 26 september, 2015

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Kan man blanda olika märken på huvudvärkstabletter?

Jag brukar ibland vid huvudvärk ta en eller två huvudvärkstabletter åt gången, men det händer ju att man har olika märken hemma. Kan man blanda eller är det farligt att ta ena tabletten från ett märke och andra tabletten från ett annat märke?

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Hjärnan & Nerver

Kan man minska risken för ALS?

Hej Min mormor drabbades av ALS när hon blev 60 år, där jag fick se hur sjukdomen förändrade henne över 2 år tills hon gick bort. Hon hade mycket stress under sitt liv och vad jag hört finns det teorier om att denna sjukdom kan vara stressrelaterad. Jag själv har tyvärr stora problem med stress som jag har svårt att jobba bort. Det var ca 10 år sedan min mormor gick bort men jag oroar mig ännu att detta ska drabba mig eller min mamma. Kan det vara ärftligt? Borde jag kolla vidare inom detta? Finns det något man kan göra för att minska risken för dessa typer av sjukdomar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: