Ange ditt sökord

Annons:

Jag har fått röda utslag efter solning – kan det vara för mina mediciner Sertralin och Atarax?

Hej! Jag ärter sertralin och atarax och har gjort det i ca 2 månader. Jag har nu varit ute och solat några dagar och märkte igår att jag hade röda utslag på mina fötter men tänkte inte så mkt mer på det men idag när jag varit ute så har jag fått röda prickar/utslag på låten och armarna, har detta med medicinen att göra? Har aldrig tidigare reagerat på solen. Mvh Mickaela, 22

Atarax kan som sällsynt biverkan ge tillfällig rödfärgning av huden som beror på att hudens ytliga blodkärl vidgas. Rodnad kan vara ett tecken på inflammation i huden och beror på att kärlvidgande substanser som histamin frisatts i huden. Sertralin kan också i sällsynta fall ge hudutslag. Atarax i sig är ett läkemedel både mot allergisk reaktion och ångest, så det är svårt att svara entydigt på Din fråga. Har Du andra allergier t.ex. ? Äter Du andra mediciner som kan interagera? Det kan vara lämpligt att allergitesta Dig om Du även får utslag av födoämnen, djur eller växter.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 10 augusti, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: