Ange ditt sökord

Annons:

Jag har fått en vaxpropp och är det då vanligt att man har värk i örat?

Jag har fått konstaterat att jag har en vaxpropp och ska behandla med Revaxör i 5 dagar för att sedan spolas. Är det vanligt att ha värk i örat även vid vaxpropp? / Kerstin, 58

Ja, tyvärr kan det bli en liten inflammation i hörselgången när man har vaxpropp, vilket då gör att man får ont. Söker man mig tittar jag in i hörselgången med ett speciellt mikroskop, där jag får en bra förstoring och kan sedan med med sug försöka få ut vaxproppen med en gång. Spolar man utan att man vad hur det se ut kan det i sällsynta fall bli besvärligt, varför man skall vara lite försiktig om mdet är smärta med i sammanhanget. När man sedan fått bort proppen kan man bättre se hur hörselgång och trumhinna ser ur. Ibland får man behandla med att lägga in en liten bomullsremsa indränkt i en speciell spritlösning cch ha några dagar eller så räcker det att man ger en annan droppe som man själv droppar in några dagar morgon och kväll.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 11 september, 2015

Liknande frågor

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Ögon & Öron

Ont i öronen vid bad

Hej! Min dotter har under en längre tid fått ont i öronen när hon badar/simmar, alltså när hon är under vattnet.

Ögon & Öron

Hur behandlar jag en vagel?

Under sommaren har jag fått både vagel och ögoninflammation flera gånger och börjar bli väldigt trött på att det alltid kommer tillbaka. Hur behandlar jag det på bästa sätt och har du något tips på produkter som jag kan använda för att tex hålla ögonen rent bättre?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: