Ange ditt sökord

Annons:

Jag har en ilande känsla i knät när jag spänner låret

När jag sätter mig på knä eller sträcker ut benet rakt ut och spänner låret så får jag en ilande känsla under knät som gör väldigt ont. Ibland när jag går känner jag också av det och om jag trycker på låret över knät så börjar det ila i knät. det känns ilande inne i knät och jag undrar vad det är? om det är något hur länge måste jag vila innan jag kan börja träna igen? / Marcus, 17 år

En ilande smärta som kommer på det sätt som Du beskriver är troligen en nervsmärta. Nerven har på något ställe hamnat i kläm. Det kan vara att Du har en spänd muskel där nerven passerar eller att Du skadat Dig i området och fått en svullnad eller blödning som klämmer på nerven. Tänk efter om Du gjort något särskilt precis innan smärtan kom första gången. En undersökning av Din läkare kan ge svar på orsaken och då är det också lättare att uttala sig om och hur länge Du behöver vila från träning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: