Ange ditt sökord

Annons:

Jag har en ilande känsla i knät när jag spänner låret

När jag sätter mig på knä eller sträcker ut benet rakt ut och spänner låret så får jag en ilande känsla under knät som gör väldigt ont. Ibland när jag går känner jag också av det och om jag trycker på låret över knät så börjar det ila i knät. det känns ilande inne i knät och jag undrar vad det är? om det är något hur länge måste jag vila innan jag kan börja träna igen? / Marcus, 17 år

En ilande smärta som kommer på det sätt som Du beskriver är troligen en nervsmärta. Nerven har på något ställe hamnat i kläm. Det kan vara att Du har en spänd muskel där nerven passerar eller att Du skadat Dig i området och fått en svullnad eller blödning som klämmer på nerven. Tänk efter om Du gjort något särskilt precis innan smärtan kom första gången. En undersökning av Din läkare kan ge svar på orsaken och då är det också lättare att uttala sig om och hur länge Du behöver vila från träning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: