Ange ditt sökord

Annons:

Jag har en ilande känsla i knät när jag spänner låret

När jag sätter mig på knä eller sträcker ut benet rakt ut och spänner låret så får jag en ilande känsla under knät som gör väldigt ont. Ibland när jag går känner jag också av det och om jag trycker på låret över knät så börjar det ila i knät. det känns ilande inne i knät och jag undrar vad det är? om det är något hur länge måste jag vila innan jag kan börja träna igen? / Marcus, 17 år

En ilande smärta som kommer på det sätt som Du beskriver är troligen en nervsmärta. Nerven har på något ställe hamnat i kläm. Det kan vara att Du har en spänd muskel där nerven passerar eller att Du skadat Dig i området och fått en svullnad eller blödning som klämmer på nerven. Tänk efter om Du gjort något särskilt precis innan smärtan kom första gången. En undersökning av Din läkare kan ge svar på orsaken och då är det också lättare att uttala sig om och hur länge Du behöver vila från träning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: