Ange ditt sökord

Annons:

Jag har blivit “lättäcklad”

Hej, jag har haft ångestkänslor i flera år av olika anledningar. Det mesta jag har haft är att jag har fått panikångest attacker, dödslängtan, andnöd, hjärtklappningar, dålig sömn, koncentrationssvårigheter, muskelspänningar, overklighetskänslor, skadebeteenden med mera... Men nu för tiden så mår jag nästan illa hela tiden. Det kommer i vågor och jag kan knappt titta på när någon annan människa bara spottar på marken eller hostar, då får jag kväljningar! Jag har också fått liknande "kräkattacker". Jag får först kväljningar och sen kräks jag tillslut, men när jag gör det så kommer det bara slem. Beror detta på ångesten? För detta kommer när jag är stressad eller är väldigt ledsen... Jag har aldrig tidigare varit så "lättäcklad" i hela mitt liv... Tacksam för svar! Alexandra (17år)

Det verkar tydligt att du kommit in i en ond cirkel av förhöjd ångest och illamående som blir självförstärkande dvs ångesten orsakar illamående som i sin gör att ångesten stegras osv, osv Det kan vara svårt att själv ta sig ur ett sånt här automatiserat beteende så om du inte känner att du blir bättre spontat så bör du söka hjälp vid den BUP-mottagning som finns i det område där du bor.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!