Ange ditt sökord

Annons:

Jag fick ett annat läkemedel mot depression på Apoteket – är det likadant som jag fått tidigare?

Hej jag började gå på sertralin teva för en månad sen(för depression), igår när jag skulle hämta ut fick jag sertralin bluefish, läkaren har inte sagt någonting om att jag ska byta till det eller så och på apoteket sa jag bara sertralin och dem tog fram bluefish. Det jag undrar är, är det stor skillnad på dem eller har doktorn bytt pga av något skäl? För om teva och bluefish är väldigt lika kanske apoteket tog det som fanns hemma?

Apoteket måste ta den tillverkare av ett identiskt läkemedel, i detta fall sertralin, som för tillfället är billigast. Det verksamma inehållet i tabletten är alltså ett ämne (en molekyl) som heter sertralin och så länge det står på förpackngen så vet du att du fått rätt medicin. "Bluefish", "Teva" etc är bara tilläggsnamn som indikerar vilket företag som tillverkat eller importerat läkemedlet.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: