Ange ditt sökord

Annons:

Jag får värk i höften när jag börjar löpträna – vad kan jag göra?

Jag har nu under en tid börjat löpträna. Efter i stort sätt varje löprunda får jag en lätt värk i/på högra höften. Det senaste har jag även fått ont i högra knät (under knäskålen), men bara några minuter in i löprundan, sedan släpper det. Är det något jag bör kolla upp och vad kan det vara? Jag är ganska plattfotad, kan det var en orsak? Jag styrketränar 1-2 ggr i veckan så jag anser att muskelaturen är ok runt höft och knä... / Anna, 27 år

Jag tror som du att det kan bero på att du är plattfotad. Har man inte skor som kompenserar för det är det lätt att man fel- och överbelastar andra leder så som höft och knä. Även om det går över efter en tids löpning, så ska du absolut för att undvika att du får kvarstående problem få hjälp med att skaffa både löparskor och vanliga skor med inlägg som kompenserar för din plattfot och som inte felbelastar dina andra leder. Annars är en joggingtur ett utmärkt motionssätt och det kommer att kännas ännu bättre med lämpliga skor.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.