Ange ditt sökord

Annons:

Jag får ont i en punkt vid axeln när jag blivit för mätt, varför?

Jag har en fråga som jag aldrig lyckats få svar på och som säkert inte behöver någon behandling men som ändå är ett mysterium för mej: Då jag äter mej lite för mätt, gäller särskilt om det är fet mat t.ex. pannkakor med sylt och grädde får jag ont under c:a 10 - 15 minuter på en punkt vid axeln rakt ovanför armhålan. Detta har uppenbarat sej så länge jag kan minnas och jag har bara träffat på en person som har haft exakt samma symptom. Vad kan detta bero på?

Janols

Man skulle här kunna tänka sig att när det blir lite för fullt i magen samtidigt som gallblåsan töms på grund av det feta, att det blir obehag som registreras av frenikusnerven. Detta för till obehag i det här fallet upp i högra axelregionen. Vi kallar detta för referred pain. Ofarligt men obehagligt. Bra om man kan ta portionen lite mindre även när det är som godast.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: