Ange ditt sökord

Annons:

Jag brinner!

Jag brinner! Nästan varje kväll/natt har jag en brinnande känsla i ländryggen. Det är så kraftigt så jag kan absolut inte ha täcke på ryggen eller ligga på rygg. Anledningen till det är förmodligen en liten skada jag har i ryggen och en höft som inte fungerar ok. Nu har jag börjat på gym. Första gången tog jag det väldigt försiktigt men vilken natt. Det brann i alla muskler i hela kroppen. Jag kände mig som en kamin. Täcke var uteslutet och vi har inte speciellt varmt i sovrummet. Varför får jag dessa "inflammationer" och varför bara på kväll/natten? Rygg brinnandet har pågått av o till i flera år. Anand (kvinna 46år)

Jag går ut ifrån att du har sökt för dessa besvär. Om inte är det förstås absolut nödvändigt för att kunna få rätt diagnos där man förutom den fysikaliska undersökningen hos läkare även ser på en röntgen eller magnetkameraundersökning. Ser man bortfall av nervernas funktion? Finns det anledning att titta närmare på denna med ett prov från ryggmärgsvätskan? Således en ny undersökning, samt att du innan du går till ett gym gärna har kontakt med en sjukgymnast.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.